tag:blogger.com,1999:blog-27575378864716411402024-02-19T12:51:48.931+01:00ONSDAGSMIDDAGUnknownnoreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-52211834691827334972007-09-13T19:38:00.000+02:002007-09-14T19:15:08.174+02:00KorianderfrossaKoriander är min absoluta favorit bland de grönbladiga smakförhöjarna. Ju mer koriander det intags desto bättre blir det. Att koriander skulle smaka parfym som vissa koriander motstånadare påstår, är för mig ett ljug o inget annat än ett ljug. Förra veckan gick jag igång på koriander som aldrig förr, då det bjöds på Vitnamesiska vårrullar. Är man svag för Möllan matbutikerna så skall man inhandlaMariehttp://www.blogger.com/profile/01731803738722856369noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-89039724154600903352007-09-08T12:15:00.000+02:002007-09-08T17:09:35.752+02:00Fisk på fyllanJa när det blir fredag så händer det att man samlas på en afterwork. Igår var det McKinley som lockade oss till Hilton. Ölen kostade 59:- och jag var ganska trött efter jobbet. Klockan var redan ganska mycket. Efter två öl ranglade vi hem till mig och Anna där jag brassade ihop en liten snabb sen middag. Till bordet satt Mackie, Sofia, Anna och jag och delade på en flaska Casal Garcia. Det blev Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-66037999998029533642007-09-05T18:11:00.000+02:002007-09-05T18:15:54.595+02:00Kan man ge mat samtidigt som man tar mat?Ibland utsätts ens toleransnivå för svåra prövningar. Hur intim kan man vara och hur naturligt känns egentligt naturligt. Att ge mat, det vill säga amma sin avkomma, samtidigt som man gladligen är och plockar av en brunchbuffe, är det okej? Själv satte jag min brunch i halsen o började frenetiskt peta i mina scrambled eggs, sillsorter och ostar för att se om där kunde finnas spår av Mariehttp://www.blogger.com/profile/01731803738722856369noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-74310506538550860682007-09-02T21:12:00.000+02:002007-09-03T23:15:20.518+02:00I Kräftans teckenNu kom den. Skivan det ältats om, tjatats om och dividerats om. Då kräftsäsongen går mot sitt slut, la vi ner visionerna om att ha en kräftpermiär i det fria med levande ljus som stämningshöjare. Istället blev det vår kranskommuns konst som blev stämningshöjaren och temat ljuva svenska sommar blev utbytt mot KK.KK står för den givna kombinationen, kräftor och karaoke. Så klart man skall ha Mariehttp://www.blogger.com/profile/01731803738722856369noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-66595075663820218592007-08-31T23:47:00.000+02:002007-09-03T23:53:42.491+02:00Lasagne med massa mozzarellaMackie är kung i köket. Särskilt när han fullkomligt dränker en lasagne med så mycket mozzarella att man efter middagen känner hur fettet kryper ut i blodet och enträget kryper vidare ut och fyller på bilringarna som dallrar runt kaggen.Receptet till lasagnen har Mackie lånat från polaren Pontus Stalin. Den killen är både mat-virtuos, musiklegend och bollkonstnär. Så Mackie visste vad han gjorde Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-57474332145331262932007-08-28T21:06:00.000+02:002007-08-28T21:15:10.548+02:00Äntligen höst!När september närmar sig börjar många komma in i vardagen igen efter sommarens flängande. Och då hoppas vi på regelbundna onsdagsmiddagar igen! Enligt ryktet som går så är det Mackie som skall hålla i sleven i morgon.../LinusUnknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-90421608713438976252007-08-21T09:56:00.000+02:002007-08-22T00:49:23.523+02:00Vi måste styra upp en galen kräftskiva!Nu längtar jag lite... Kräftskivan är helt klart den härligaste högtiden efter midsommarafton. Fast jag gillar påsken också, å jul... Högtider är härligt.I morgon är jag tillsammans med en av våra främsta matskribenter bjuden på kräftskiva. Jag kommer inte spotta i glaset och jag lovar att hålla fanan högt för hela onsdagsgänget :). Jag återkommer på torsdag och redovisar vilka av havets Mariehttp://www.blogger.com/profile/01731803738722856369noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-69728765571147518682007-08-16T09:20:00.000+02:002007-08-16T12:36:17.020+02:00PastakärlekKunde inte hålla mig, pasta serverades igen.Trots ett ganska stort manfall serverades det onsdagsmiddag igår. Denna gången gjordes det zucchini pasta, vilket en äkta italienare har levererat till min inbox.Pasta con zucchini e scampiZucchinivitlök chilivitt vinpasta räkorsvartpepparsaltparmesanFräs zucchini, vitlök chili och vin läääänge. Till fyra personer kan man beräkna ungefär tre normala Mariehttp://www.blogger.com/profile/01731803738722856369noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-87104250219518234152007-08-10T01:33:00.000+02:002007-08-10T01:38:52.116+02:00Fiktion, kärlek och pizzaIngen bild på pizzan men jag tog en bild på pizzerianLyssnade på P3 idag och hörde nåt snack om att folk allt oftare turistar i fiktionens värld istället för i den verkliga världen. Fiktion är nutidens parallellvärld där vi befinner oss i en allt större del av vår tid. På caféet eller fikapausen snackas det om desperata husfruar, vilsna, hjältar osv. Vissa har smeknamn när de träder in i den Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-29017658274769526342007-08-08T14:08:00.000+02:002007-08-08T14:11:55.695+02:00En sjuk onsdagDenna onsdagen är sjuk. Macki och Marie har fått halsfluss och jag är sjuk i huvudet.Idag blir det nog pizza på Bada Bing.Kanske tar en bild på pizzan och lägger upp som veckans onsdagsmiddag./LinusPs. Vi kanske får ett ryck och socialiserar över en middag senare i veckan istället. Ds.Unknownnoreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-39000629204432881372007-08-06T13:54:00.000+02:002007-08-06T14:04:03.676+02:00Grill in the park!Äntligen tillåter vädret lite eingangsgrill in da park. Faktum är att engångsgrillar tydligen inte används i nån vidare utsträckning i resten av europa. Vi hade ett par belgare på besök häromveckan och de hade aldrig sett eller hört talas om det. När vi hade hållt en kortare muntlig beskrivning av hur en engångsgrill ser ut, fungerar och kostar så började de genast planera hur de skulle lyckas Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-43678090966021983422007-08-03T11:00:00.000+02:002007-08-03T11:51:22.386+02:00Då var det onsdag igen!Alla samlade, extra bord fixade och vinet öppnat. Fick tillskott av vår älskade väninna Cissan, nyligen hemkommen från äventyr Down Under. Skön musik uppstod i våra öron då vi fick reda på att middagen även skulle kryddas med en bebis… En barnfamilj med en dotter som kan ha satt världsrekord i spottblåsande.Det blev trerätters som serverades. Rätterna fördelades lika mellan Ida o Marie, en något Unknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-851954945614659112007-08-01T17:46:00.000+02:002007-08-03T11:49:36.294+02:00Buon Appetito!Ikväll blir det onsdagsmiddag hos Marie och Ida. Radarparet skall fäktas, kivas och bråka ihop en trerätters middag på temat italienskt. Onsdagsmiddagen kommer dokumenteras som vanligt och det skall bli mycket spännande att läsa deras skildringar från kvällen... Till kvällens middag kommer det ganska många. Jag tror det handlar om 9 pers. Det blir spännande och se hur de löst dilemmat med Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-57496690632651431252007-07-30T11:26:00.000+02:002007-07-30T11:33:58.223+02:00Hrmpf... Lever!Uäck? Lever är tydligen vad ni läsare tycker är allra äckligast! Senast jag åt lever var nån gång i grundskolan. O fy fan vad det smakade. Just därför måste vi testa att äta det igen! Har spanat in lite recept på lever, vilket tycker du att vi ska testa? Gräddstuvad lever, marinerad lever eller grillad lever med lök och äpple? Rösta i den nya omröstningen.../LinusUnknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-40338193641267625042007-07-25T11:55:00.001+02:002007-07-30T11:26:05.927+02:00Prenumerera på OnsdagsmiddagDet går att prenumerera på inlägg via mail. Prenumerationen är inställd så man får ett mail med eventuella nya inlägg en gång i veckan./LinusUnknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-59314803394511508892007-07-25T09:53:00.000+02:002007-07-26T22:49:06.347+02:00Onsdagsmiddag!!!Kvällens menyPorlande frisk Casal GarciaTomatsoppa med creme fraiche och brödFeta och soltorkadtomatspäckad kyckling med rödbetsquinoa och en kall rajita/tzatzikiHallonsorbetglass och kaffe samt en massa rödvin och metaxa på balkongenVeckans onsdagsmiddag blev ingen vanlig onsdagsmiddag. Mackie är kvar i USA, Marie och Ida är på semester hos sina respektive familjer. Istället var det Erik & JannaUnknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-41746919272341088922007-07-23T11:38:00.000+02:002007-07-23T19:51:16.970+02:00En liten laxsoppaDen svenska sommaren är som vanligt opålitlig. Igår satt jag som inlåst på Metro i Malmö medans regnet öste ner utanför. Tillslut hade jag ätit upp hela deras brunchbuffé och druckit så mycket kaffe att jag kände mig mer eller mindre tvungen att gå hem. Dyngblöt och frusen kommer jag hem och skall börja fundera på vad jag ska slänga ihop för mat till Anna framåt kvällen. Jag var proppmätt, hade Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-6710906953029827862007-07-20T18:34:00.000+02:002007-07-22T17:33:05.929+02:00Svenskar lider av nutidsallergiJag har svårt för flera saker men nutidsallergi förstår jag inte alls. Blir man likblek, kallsvettig och får springa i krampattack till närmsta toalett så kan jag förstå, men annars är det kört.Hur kan det vara så att var tredje svensk lider av en matintolerans? Det vet väl alla att en ensidig kost resulterar i gasig och uppblåst buk. Min skepsis väcktes än större när jag träffade stewarden Mariehttp://www.blogger.com/profile/01731803738722856369noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-75156542080976608192007-07-20T17:22:00.000+02:002007-07-23T20:29:37.054+02:00Hamburgare 200g deluxeHamburgare är en riktig slackerrätt som är så enkelt att göra. Så här kommer en beskrivning i bild till alla riktiga slackers som inte pallar läsa vårt dravel på denna blogg.Det enda jobbiga är att till 3 hamburgare gegga ihop 600g nötfärs med 1 ägg, 3 pressade vitlöksklyftor, pyttelite kanel, 1 tsk salt och 1 tsk peppar. Sen är det bara att steka köttet, göra pommes i ugnen och skaka på Unknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-76918826806111090772007-07-20T10:23:00.000+02:002007-07-22T17:31:29.365+02:00Äta mördarsniglar?I dagens Sydsvenskan finns ett recept på snigeltoast. David Kallós, som är krögare på Brogatan i Malmö medger dock att han arbetat mot maten i det här sammanhanget. Han säger att han vanligtvis försöker framhäva råvarans karaktär, men denna gång har han gjort tvärtom. Efter 4 timmar i köket av plockande, förvällande, hackande och stekande så tyckte han att mördarsniglarna blev ätbara. TillsammansUnknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-82666733659897908082007-07-19T10:23:00.000+02:002007-07-22T17:35:45.007+02:00Laxpudding á la MannerströmDenna vecka höll Ida i sleven och det var på tiden! För denna vecka bjöds det på något alldeles extra. Ida bjöd på 2-rätters och vi andra njöt! När jag träder in genom dörren till Ida och Maries hem så möts jag av en fantastisk doft av vad jag tror är rökt regnbåge eller liknande. Det vattnas i munnen och jag kastar mig fram till Ida i köket för att kolla vad fasen hon håller på med.Hallå där dinUnknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-14111457385882972072007-07-18T00:40:00.000+02:002007-07-22T17:37:39.973+02:00Vitlök- och timjankryddad fläskkarreHelstekt karré med vitlök och timjan, färskpotatis, rödvinssås.Förra veckan blev det helstekt karré med vitlök och timjan. Mör som smör!!! Det var första gången som jag testade steka en hel karrébit på ca 1kg i ugnen. Karré i bit är oftast väldigt billigt att köpa och denna bit kostade 39.90kr/kg. Jag skar upp köttet i mitten som en fralla som sitter ihop i ena änden. Jag knådade in hela biten i Unknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2757537886471641140.post-48042069336801382712007-07-18T00:25:00.000+02:002007-07-22T17:34:28.013+02:00Välkommen till OnsdagsmiddagSedan hösten 2006 har ett grannskap på fem personer haft regelbundna middagssammankomster på onsdagar. Under veckornas lopp har många ytterligare personer varit med och avnjutit allt från avancerade hopkok till enkla helfabrikat."Det handlar om att ses, det handlar om att vara och det handlar om att ventilera. Vi äter gott, dricker fort och tar nåt sött efteråt. Det kan kännas som press men ack Unknownnoreply@blogger.com1