fredag 10 augusti 2007

Fiktion, kärlek och pizza


Ingen bild på pizzan men jag tog en bild på pizzerian
Lyssnade på P3 idag och hörde nåt snack om att folk allt oftare turistar i fiktionens värld istället för i den verkliga världen. Fiktion är nutidens parallellvärld där vi befinner oss i en allt större del av vår tid. På caféet eller fikapausen snackas det om desperata husfruar, vilsna, hjältar osv. Vissa har smeknamn när de träder in i den parallella världen. Ben Dover, Rockasilly, Alejandro de la vega och Rollo Tomasi tjafsar huruvida man ska bomba på A eller B. Andra har skaffat skägg. (ja det blev såsigt) Men för att komma till sak så finns det en kortväxt välklädd italienare som med precision placerar baconskivor med 1,2 cm mellanrum och i en vinkel av 18° på en pizza med champinjoner, skinka, lök, vitlök, tabasco. Pizzamannen (Rainman) är perfektionist. Nästan autistisk. Glöm allt vad specialbeställning heter. Det funkar inte. Han säger javisst, men skiter i det fullständigt eller förstår inte. Men det gör inget. Pizzorna är hur goda som helst och de är framförallt tillagade med kärlek.

Bada Bing strålar en kärlek för Italien och den amerikanska tv-serien Sopranos. Rainman är besatt. Väggarna i pizzerian pryds av italienska fotbollslag och bilder från serien Sopranos. Till och med pizzerians namn är hämtat från seriens gentlemannaklubb. Rainman lever i en fiktionens värld. Han saknar säkert Italien (om han nu kommer därifrån) och han lever ut sin saknad i Sopranos dvd-boxar, sina goda pizzor samt den italienska fotbollen. Rainman har sin egen verklighet. Varje dag från två till tjugotvå. Slå honom en signal på 040-300 190 och beställ en La Maffia eller Soprano special, men ha tålamod, rainman behöver alltid 15-20 minuter för att ge dig sitt livsverk. Bada Bing is best in town... Norra Skolgatan 13.

Det finns en lucka som behöver fyllas i den Malmöitiska parallellvärlden, en malmöpizzaguide i cyberrymden. Göteborg har redan en!

/Linus

Inga kommentarer: