fredag 31 augusti 2007

Lasagne med massa mozzarella

Mackie är kung i köket. Särskilt när han fullkomligt dränker en lasagne med så mycket mozzarella att man efter middagen känner hur fettet kryper ut i blodet och enträget kryper vidare ut och fyller på bilringarna som dallrar runt kaggen.
Receptet till lasagnen har Mackie lånat från polaren Pontus Stalin. Den killen är både mat-virtuos, musiklegend och bollkonstnär. Så Mackie visste vad han gjorde i onsdagskväll när han bjöd in originaluppsättningen av onsdagsmiddag till en flottigt smarrig övergödd händelse.

Jag skriver faktiskt det här inlägget sedan Mackie nästan låtit nyhetsvärdet i onsdagsmiddagen pyra ut i tomma intet. Han skulle själv skriva, sa han. Men ibland är det mycket snack och lite verkstad... Det kan vara så att musten gick ur honom i onsdags, då det faktiskt var rakt motsatt. Mackie stod för lite snack och mycket verkstad när han knåpade ihop den gudomligt goda lasagnen.


Lasagnen gjordes på färska lasagneplattor varvade med en quornfärssås och massa mozzarella. På toppen öste Mackie på mängder med färsk parmesan. Rättens hemliga ingrediens var honung som gav lasagnen en läskande söt karaktär. Lasagnen serverades i all enkelhet som sig självt utan några tillbehör. Och det behövdes verkligen inget mer. Ja, finsmakare hade säkert gillat en fräsch liten sallad vid sidan av, men varför slösa med plats i magen för sådana onödigheter när något smakar så gott?

Efter maten blev det sedvanligt tjejsnack. Mycket handlade om tjejmilen och lite annat om nya jobb och praktikplatser. Och några tappra hjälpte till att diska upp efter maten. Jag tackar dom å Mackies vägnar...

Snart kommer fler bilder från kvällen, samt receptet på Stahlins Lasagne!
/Linus

Inga kommentarer: