fredag 20 juli 2007

Hamburgare 200g deluxe

Hamburgare är en riktig slackerrätt som är så enkelt att göra. Så här kommer en beskrivning i bild till alla riktiga slackers som inte pallar läsa vårt dravel på denna blogg.

Det enda jobbiga är att till 3 hamburgare gegga ihop 600g nötfärs med 1 ägg, 3 pressade vitlöksklyftor, pyttelite kanel, 1 tsk salt och 1 tsk peppar. Sen är det bara att steka köttet, göra pommes i ugnen och skaka på ketchupflaskan. Rigga exempelvis majsfrallor med lite god sallad och creme fraiche som dressing, lägg på köttet och garnera med lite stekta champinjoner samt lägg på en massa pommes i hamburgaren. Avsluta med att spritsa över ketchup och fäst locket med en grillpinne med en spetsad cornicho eller oliv som retar ögat. Ida (bilden), Marie och Anna smaskade som slackers på Balcon du Savoie. Anna som inte äter rött kött fick istället en laxfilé i sin burgare.

Pommes i hamburgaren är inspirerat av det kända fyllekäkstället Poco Loco i Chamonix. Om du är i Cham så är det bara en sak som gäller: Sandwich Americain!
/Linus
Fotnot: Dravel kommer ur fornsvenskans draf som är svinföda. Källa: susning.nu

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det funkar inte att prenumerera på inlägg/
Pernilla

Linus sa...

Hej Pernilla
Ja den där feed-funktionen var lite sunkig. Jag har nu fixat så man kan anmäla sig till prenumeration via e-post. Se formuläret i högerspalten.
/Linus